Wie zijn wij? Wat doen wij, al sinds maart 2013!

Het Repair Café Het Hogeland is een initiatief dat zich, sinds maart 2013, richt op duurzaamheid en is vrij toegankelijk voor iedereen die iets te repareren of herstellen heeft. Het Repair Café werkt met uitsluitend vrijwilligers en richt zich op beperking van grondstoffen door de levensloop te verlengen van kleding en allerlei in huis en tuin gebruikte apparaten. We proberen als Repair Café hierbij samen met de bezoekers de spullen te repareren en hopen daarmee ook kennis en kunde over te dragen. Met het repareren van de spullen in het Repair Café wordt de levensloop verlengd en daarmee het verbruik van grondstoffen verminderd.

Als je een sfeerimpressie van het Repair Café wil zien moet je op de link klikken. Het laat zien waar wij goed in zijn: repareren en herstellen.

Wij ❤ ervan!

http://premiereclip.adobe.com/videos/AIMGCfKCr5a

Veel spullen zijn wel te repareren alleen is dat vaak technisch moeilijk of zijn de kosten hoog. Met het initiatief van het Repair Café willen we hier op inspelen door ondersteuning te bieden bij het repareren en de hiervoor benodigde kennis over te dragen.

De herstelacties worden uitgevoerd op basis van een vrijwillige bijdrage van de bezoekers. Zij bepalen zelf wat voor hun de financiele waarde is van de herstelactie.

Entree is vrij én voor iedereen, immers duurzaamheid staat voorop. Er worden geen persoonlijke gegevens van u gevraagd of opgeslagen. Ook een indentiteitkaart behoeft u niet te laten zien. Het is dus geheel anoniem.

Landelijke campagne van stichting SIRE:  https://repareerhet.sire.nl/repareren  "Waardeer het. Repareer het!"